Best practices algemene voorwaarden: de tegenstelbaarheid

Ondernemers ondernemen en dat betekent risico’s nemen. Elk risico vergt een zo goed mogelijk opvangnet voor een (on)verwachte bocht. De algemene voorwaarden van een onderneming opgenomen op bijvoorbeeld een factuur of een bestelbon zijn een vaste tool voor een onderneming om zichzelf rechtszekerheid te verschaffen en de best mogelijke omstandigheden te creëren voor elk mogelijk scenario binnen de contractuele sfeer.

Wilt u deze algemene voorwaarden inroepen dien je echter een belangrijke eerste stap niet uit het oog te verliezen: de tegenstelbaarheid. Zowel in de nationale als internationale context is dit een belangrijke valkuil waardoor uw zorgvuldig opgesteld vangnet plots beperkte of zelfs geen waarde heeft. 

In deze bijdrage krijgt u een overzicht van de belangrijkste principes en (actuele) aandachtspunten.

Volledig artikel en bron : Marlex

Gerelateerde opleidingen

Tijdens de webinar “Mededinging” krijgt u een praktijkgerichte update en laatste stand van zaken m.b.t. het mededingingsrecht.

Ook interessant: Retail & Distributieovereenkomsten: actuele topics – tijdens deze studienamiddag gaan we dieper in op de actuele knelpunten inzake (o.m) online verkoop.

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect