Bijkomende en verlengde arbeidsrechtelijke steunmaatregelen ten gevolge van de Covid-19-pandemie

Op 13 april werd de wet van 2 april 2021 houdende tijdelijke ondersteuningsmaatregelen ten gevolge van de COVID-19-pandemie gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Deze wet is een verzameling van steunmaatregelen op verschillende gebieden, namelijk op het vlak van werk, sociale zaken, sociale bijstand, pensioenen, economie en fiscaliteit.

In deze bijdrage een beknopt overzicht van de arbeidsrechtelijke steunmaatregelen, die hetzij werden verlengd of aangepast, hetzij werden ingevoerd door deze meest recente wet.

  • De verhoging tot 220 uren van het aantal vrijwillige overuren dat een werknemer kan presteren bij de werkgever die tot de cruciale sectoren behoort blijft van toepassing tot 30 juni 2021. 
  • In de zorgsector, de onderwijssector en instellingen en centra voor contactopsporing geldt er tot 30 juni  2021 een uitzondering op het verbod op het sluiten van opeenvolgende arbeidsovereenkomsten van bepaalde tijd. 
  • Tot 30 juni 2021 kunnen werknemers in geval van sluiting van de school, de opvang of het centrum voor opvang voor personen met een handicap van hun kind gebruik blijven maken van de tijdelijke werkloosheid overmacht corona voor werknemers
  • ….

Volledig artikel en bron : Claeys & Engels

Gerelateerde opleidingen

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect