Burenhinder en de vrederechter

Nicky Burette schreef recent een artikel in het Nieuw Juridisch Weekblad, waarin hij de recent ingevoerde bepaling die de vrederechter als dé bevoegde rechter inzake geschillen tussen buren aanduidt, op de korrel neemt.

“De wetgever lijkt wel een bijzonder eng beeld van een burengeschil te hanteren. Kraaiende hanen en blaffende honden. Dat onstabiele bouwputten en neervallende puntgevels halve wijken opzadelen met burenhinder werd gemakshalve uit het oog verloren. Dergelijke dossiers dreigen de goede werking van menig vredegerecht evenwel te hypothekeren.”

Het volledige artikel kan u hier terugvinden (ook te lezen op Jura) : Nicky BURETTE, “Burenhinder en de vrederechter”, NjW 2022, afl. 462, 390-400

Bron: Wolters Kluwer – Legal

 

Gerelateerde opleidingen

Nicky Burette, rechter in rechtbank van eerste aanleg van Antwerpen, geeft op 17-11-2022 een seminarie rond dit topic. Het seminarie zal zich richten op 2 items: enerzijds de regeling en bevoegdheid inzake geschillen rond bovenmatige burenhinder, en anderzijds de taak van de burgerlijke rechter in het geding.

👉 Burenhinder door de bril van het gerechtelijk recht 💻 Virtual Classroom 📆 17-11-2022

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect