Corona-update: bepaalde uitvoeringsmaatregelen worden tijdelijk opgeschort

Ingevolge de nieuwe lockdown-maatregelen moeten volgende richtlijnen in acht genomen worden:

  • De betekening van exploten (dagvaardingen inbegrepen) zal nog steeds kunnen plaatsvinden, uiteraard mits toepassing van de nodige sanitaire maatregelen door de gerechtsdeurwaarder in kwestie.
  • Beslagen op het domicilieadres van de schuldenaar vallen daarentegen niet te rijmen met de opgelegde maatregelen zodat deze tijdelijk onmogelijk zijn. Het is nog steeds mogelijk voor gerechtsdeurwaarders om de schuldenaars in gebreke te stellen, doch het fysiek betreden van de woning door de gerechtsdeurwaarder is uitgesloten. Ook de uithuiszetting van personen ten gevolge van de verbreking van een huurcontract is tijdelijk uitgesloten, behoudens in het geval op voorhand zou zijn geweten dat de bezetter de woning reeds heeft verlaten. Van zodra evenwel zou blijken dat het pand alsnog bewoond is, dient de gerechtsdeurwaarders zich terug te trekken.
  • Beslagen ten laste van ondernemingen die niet gesloten zijn ingevolgde de coronamaatregelen blijven mogelijk.
  • Openbare verkopen zullen niet kunnen plaatsvinden en uitgesteld worden naar ten vroegste 11 januari 2021 aangezien het organiseren van dergelijke verkopen in de veilingzalen niet te rijmen valt met de opgelegde corona-maatregelen. Hetzelfde geldt overigens voor reeds betekende verkoopdagen. Ook deze verkopen zullen aldus uitgesteld worden.

Bron: Consenso

Gerelateerde opleidingen

Tijdens de studienamiddag “Actualia Beslag- en executierecht” zullen de sprekers een overzicht geven van de belangrijkste ontwikkelingen in het beslag– en executierecht.

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect