De bijzondere ontslagbescherming van contractuele personeelsleden bij HR-Rail

🎓 Grondwettelijk hof 23 maart 2023

In zijn arrest van 23 maart 2023 bevestigde het Grondwettelijk Hof dat het niet discriminerend is om voor contractuele personeelsleden die een syndicaal mandaat bekleden (of hiertoe kandidaat waren), te voorzien in een bijzondere ontslagbescherming en voor de statutaire personeelsleden niet.

Het Hof is van mening dat de statutaire personeelsleden en de statutaire personeelsleden-stagiairs reeds genieten van een uitgebreide ontslagbescherming.

Volledig artikel en bron : Claeys & Engels – 17 april 2023

Gerelateerde opleidingen

Voor iedere arbeidsrechtpracticus is het nuttig een jaarlijkse update te krijgen van de recente ontwikkelingen rond ontslagrecht. Ook het afgelopen jaar werden tientallen belangrijke vonnissen en arresten geveld, die een nieuwe blik werpen op het ontslagrecht.

Tijdens de jaarlijkse studienamiddag “Actualia Ontslagrecht” behandelen onze sprekers, mr. Bart Vanschoebeke en mr. Ann Witters de voornaamste ontwikkelingen in het ontslagrecht vanuit en voor de praktijk. De sprekers op dit seminarie hebben, naar jaarlijkse gewoonte, de wetgeving en de rechtspraak van het afgelopen jaar grondig bestudeerd en hieruit een aantal belangrijke topics geselecteerd. Mis dus ook deze editie niet!

👉 Meer informatie en inschrijven

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect