De klok tikt: Marokko en Turkije delen (weldra) gegevens met België

21/10/2021

Marokko en Turkije zullen weldra financiële gegevens uitwisselen van Belgische inwoners met rekeningen bij Marokkaanse of Turkse financiële instellingen. De gegevens zullen worden overgemaakt aan de Belgische fiscus. Deze ontwikkelingen zijn niet zonder belang voor Belgische belastingplichtigen met rekeningen bij Marokkaanse of Turkse financiële instellingen. De Belgische fiscus kan belastingplichtigen over wie men informatie ontvangt, aan controles onderwerpen. In geval van niet-aangifte van buitenlandse rekeningen of inkomsten, kunnen potentieel (zware) fiscale en financiële gevolgen opduiken voor deze belastingplichtigen.

De automatische uitwisseling van financiële gegevens van burgers tussen landen op basis van de CRS-norm (Common Reporting Standard) is een wereldwijde standaard, sinds 2017, inzake de automatische uitwisseling van gegevens. De CRS is een internationale norm die meer fiscale transparantie op mondiaal vlak beoogt.

Uit recente ontwikkelingen blijkt dat ook Marokko en Turkije zich nu schikken naar de internationaal aanvaarde CRS-norm. Voortaan zullen financiële gegevens van inwoners van EU-landen worden gedeeld door Marokko en Turkije. Concreet zullen de financiële gegevens van bijvoorbeeld Belgische inwoners met rekeningen bij een Marokkaanse of Turkse financiële instelling worden overgemaakt door de Marokkaanse of Turkse autoriteiten aan de Belgische fiscus.

Volledig artikel en bron : Tiberghien

Gerelateerde opleidingen

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect