Een ongegrond ontslag om dringende reden van een zwangere werkneemster betekent niet dat ook de beschermingsvergoeding wegens zwangerschap automatisch verschuldigd is

🎓 Arbeidsrechtbank Antwerpen, afdeling Antwerpen, 16 januari 2023, AR nr. 22/462/A, onuitg.

Wanneer een werkgever overgaat tot een ontslag om dringende reden van een zwangere werkneemster moet hij niet alleen kunnen aantonen dat er sprake is van een ernstige tekortkoming die het ontslag om dringende reden rechtvaardigt, maar ook dat de redenen van het ontslag volledig los staan van de zwangerschap.

De arbeidsrechtbank van Antwerpen zet nog even alles op een rij en bevestigt dat wanneer een ontslag om dringende reden van een zwangere werkneemster ongegrond wordt verklaard, dit niet betekent dat zij ook automatisch recht heeft op een beschermingsvergoeding wegens zwangerschap. Dit uiteraard op voorwaarde dat de werkgever effectief – aan de hand van stukken – kan aantonen dat de ontslagbeslissing volledig los staat van de zwangerschap. Dossieropbouw is en blijft aldus te allen tijde belangrijk.

Volledig artikel en bron : HR Square – Rechtspraak – Claeys & Engels – 17 maart 2023

Gerelateerde opleidingen

Voor iedere arbeidsrechtpracticus is het nuttig een jaarlijkse update te krijgen van de recente ontwikkelingen rond ontslagrecht. Ook het afgelopen jaar werden tientallen belangrijke vonnissen en arresten geveld, die een nieuwe blik werpen op het ontslagrecht.

Tijdens de jaarlijkse studienamiddag “Actualia Ontslagrecht” behandelen onze sprekers, mr. Bart Vanschoebeke en mr. Ann Witters de voornaamste ontwikkelingen in het ontslagrecht vanuit en voor de praktijk. De sprekers op dit seminarie hebben, naar jaarlijkse gewoonte, de wetgeving en de rechtspraak van het afgelopen jaar grondig bestudeerd en hieruit een aantal belangrijke topics geselecteerd. Mis dus ook deze editie niet!

👉 Meer informatie en inschrijven 👈

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect