Een werkgever kan frequent zieke werknemers bijkomende verplichtingen opleggen

🎓 Arbeidshof Brussel (NL), 23 mei 2022, 2021/AB/124, onuitgeg.

In een recent arrest oordeelt het Arbeidshof van Brussel dat een werkgever via het arbeidsreglement frequent zieke werknemers mag opdragen om zich spontaan aan te melden bij de controlearts.

Het Arbeidshof van Brussel oordeelt enerzijds dat de bepalingen van het arbeidsreglement de verplichtingen van de werknemer niet verzwaren, en anderzijds dat er evenmin sprake is van discriminatie.

De werkgever hanteerde objectieve en transparante criteria, met name de Bradford-factor, om bepaalde werknemers te verplichten zich steeds aan te melden bij de controlearts. De arbeidsovereenkomstenwet bepaalt dat de werknemer zich « desgevraagd » moet aanbieden bij de controlearts. Het Arbeidshof stelt vast dat dit verzoek ook collectief kan gebeuren, zoals in deze zaak het geval is. De bepalingen van het arbeidsreglement zijn dus wettig.

Volledig artikel en bron : Sotra advocaten- 20/09/2022

Gerelateerde opleidingen

Mr. Ann Witters neemt u tijdens het de online studienamiddag “Update sociaal recht” mee door de voornaamste nieuwigheden op vlak van wetgeving en rechtspraak binnen het arbeids- en sociaal recht.

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect