Evolutie in het insolventierecht: na de moratoria een tijdelijk lightregime voor de reorganisatie

Nadat de wetgever eerder tijdelijke moratoria inzette om de door de Corona-crisis getroffen ondernemingen te ondersteunen, kiest hij nu voor een andere aanpak. De procedure van gerechtelijke reorganisatie wordt tijdelijk aangepast, zodat het voor ondernemingen in moeilijkheden gemakkelijker wordt om er een beroep op te doen. Deze aanpassingen worden doorgevoerd door de Wet van 21 maart 2021 tot wijziging van Boek XX van het Wetboek van Economisch Recht (WER) en het Wetboek van de Inkomstenbelastingen (WIB), die vandaag in het Belgisch Staatsblad is verschenen.

De wet wijzigt de regels voor de procedure van gerechtelijke reorganisatie tijdelijk op een aantal punten. Een van de belangrijkste nieuwigheden betreft de invoering van een “pre-pack” (minnelijk of collectief) akkoord.

Lees de tekst van de wet hier:

Wet van 1 maart 2021 tot wijziging van boek XX van het Wetboek van economisch recht en het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, BS 26 maart 2021

Volledig artikel en bron : Eubelius

Gerelateerde opleidingen

Recente wetswijzigingen in het vennootschaps- en insolventierecht – Tijdens dit webinar zal prof. Bruloot de voornaamste nieuwigheden uit deze nieuwe wet toelichten.

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect