Fiscale hervorming buitenlands vastgoed: wat verandert er voor jou?

Eind vorige week kwam er een einde aan de ongelijke fiscale behandeling tussen binnenlands en buitenlands vastgoed dat wordt aangehouden door Belgische belastingplichtigen. In het verleden werd België hiervoor al meermaals veroordeeld, maar werd er nooit gevolg gegeven aan de uitspraken van het Europees Hof van Justitie. Om België te dwingen tot aanpassing van de ongelijke behandeling werden er in november 2020 oplopende dwangsommen opgelegd aan België.

Onder druk van de Europese Commissie keurde de Kamer een wetsontwerp goed dat binnenkort gepubliceerd zal worden. Merk op dat de wijzigingen van toepassing zijn vanaf aanslagjaar 2022 (inkomstenjaar 2021), maar er nu al actie dient ondernomen te worden.

Concreet betekent dit dat voortaan net zoals aan Belgische onroerende goederen, ook aan buitenlandse onroerende goederen een Kadastraal Inkomen (KI) zal toegekend worden. 

Dat KI zal bepaald worden door een correctiefactor (wordt jaarlijks gepubliceerd), toe te passen op de actuele verkoopwaarde.

Volledig artikel en bron : VGD

Gerelateerde opleidingen

Momenteel hebben wij twee interessante seminaries rond successie- en vermogensplanning in ons aanbod:

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect