Goed nieuws als je je merk wil deponeren: EU subsidies zorgen voor kortingen tot 75%

25/01/2022

Interessant nieuwtje voor ondernemers die hun merknaam willen beschermen: De Europese Unie voorziet in 2022 in vouchers of waardebonnen waarmee tot 75% van de kost voor het deponeren van je merknaam gesubsidieerd wordt. Gelijkaardige kortingen gelden voor depots van tekeningen en modellen.

Concreet kan je voor de aanvraag van een Benelux- of EU-merk of model 75% tussenkomst bekomen, met een maximum van 1.500 euro (ter verduidelijking, een Benelux merkdepot kan vanaf 244 euro, een EU-merk kan vanaf 850 euro).
Voor een merkaanvraag buiten de EU gaat het om 50%, nog steeds binnen datzelfde maximum van 1.500 euro.

De actie ‘IE-voucher’ geldt tot 16 december 2022 en zolang het Europees budget beschikbaar is.

De ‘IE-voucher’ mag je als onderneming zelf aanvragen, maar ook een IP-professional mag dit namens je bedrijf doen. Je kan slechts 1 voucher aanvragen, maar die mag wel verschillende Benelux of Europese merken- en of modellen bevatten. Belangrijk is dat de voucher aangevraagd wordt vóór je de effectieve beschermingsaanvraag indient.

Volledig artikel en bron : Sirius Legal

De volledige brochure “OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN Nr. GR/001/22 -Ideas Powered for Business MKB-FONDS – Intellectuele-eigendomsvouchers” met richtsnoeren voor de aanvragers, kan u hier downloaden.

Gerelateerde opleidingen

Tijdens het seminarie ‘Intellectuele Eigendomsrechten‘ zal mr. Pieter Callens (Eubelius) een bloemlezing geven van de belangrijkste recente ontwikkelingen in het intellectueel eigendomsrecht, zowel aan de hand van recente rechtspraak als van de aankomende nationale en Europese wetgeving.

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect