In Vlaanderen is een verhoging van de erfbelasting in deze legislatuur niet aan de orde

N.a.v. enkele recente parlementaire vragen, noteren de auteurs van deze bijdrage volgende antwoorden van de bevoegde minister, Matthias Diependaele, Vlaams minister van Financiën:

“Ik denk dat we met onze huidige erfbelasting een goed evenwicht hebben. We hanteren progressieve tarieven, we verlagen de onrechtvaardigste tarieven en we pakken de belastingontwijking aan”.

Verder in het antwoord zegt de minister nog het volgende: “ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik ervoor ijver de fiscale achterpoortjes zo veel mogelijk te sluiten. Ik spreek zeker niet tegen dat we de achterpoortjes moeten sluiten. Ik ben daar een voorstander van, want een achterpoortje is een oneigenlijk gebruik van de fiscale wetgeving”.

De vraag in deze is: wat is een achterpoortje?

De minister vindt de schenking geen achterpoortje: “Het is immers duidelijk de bedoeling van de decreetgever het vermogen sneller tussen generaties te laten overgaan”.

Volledig artikel en bron : HCGB advocaten

Gerelateerde opleidingen

Naar goede gewoonte kan u tijdens de Zomer van M&D bij ons terecht voor actuele seminaries en webinars inzake Estate Planning: check het programma van onze nieuwe MiD Zomer – 7 juli en 19 augustus staan volledig in het teken van vermogensplanning!

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect