Let op voor verboden terbeschikkingstelling bij detachering van werknemers van Nederland naar België

30/11/2021

Als Nederlandse onderneming wil u misschien met uw eigen personeel diensten aanbieden en uitvoeren op de Belgische markt. Voert u, als in Nederland gevestigde onderneming, in België een tijdelijke opdracht uit met uw eigen personeel, dan zal sprake zijn van detachering van personeel naar België.

Met dit artikel willen we kort enkele aandachtspunten in de kijker zetten die u als Nederlandse werkgever in acht moet nemen voordat u personeel in België tewerkstelt. In het bijzonder focust dit artikel op de mogelijkheid om uw eigen personeel een project uit te laten voeren in België bij een van uw klanten. Het Belgische recht verschilt op dit vlak van het Nederlandse en de gevolgen van een overtreding van de regels kunnen aanzienlijk zijn, zowel voor u als werkgever, als voor de contractspartij waar uw personeel de opdracht uitvoert.

Volledig artikel en bron : BDO

Gerelateerde opleidingen

Meer over actuele topics inzake internationale tewerkstelling? Mis dan zeker onze jaarlijkse studiedag “Grensoverschrijdende tewerkstelling” niet – dit jaar op 17-02-2022 in Gent, maar ook te volgen via livestream!

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect