Overheidsopdrachten – De vertrouwelijkheid van stukken onder druk: een kentering in de rechtspraak van de Raad van State?

🎓 Bespreking van de arresten van de Raad van State van 11 mei 2022, nr. 253.720 en Raad van State 2 mei 2022, nr. 253.627.

Waar de Raad van State voorheen quasi steevast oordeelde dat de opheffing van de vertrouwelijkheid van de door (verwerende) partijen aangewende stukken in een procedure bij uiterst dringende noodzakelijk niet aan de orde is, lijkt de Raad in enkele recente zaken een grondigere afweging te maken m.b.t. vertrouwelijke stukken en de toelating ervan in de procedure.             

Hiermee rekening houdend is het dan ook van belang dat de aanbesteder, wanneer deze bepaalde informatie als “vertrouwelijk” wil behouden, uitdrukkelijk en afdoende motiveert waarom de vertrouwelijkheid aan de orde is. Een eenvoudige verwijzing naar de bescherming van commerciële belangen lijkt immers niet meer te volstaan.

Volledig artikel en bron: GD&A advocaten – 14 oktober 2022

Gerelateerde opleidingen

Op 27-01-2023 geeft dhr. Constant De Koninck een seminarie waarin vier knelpunten binnen het overheidsopdrachtenrecht besproken zullen worden.

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect