Uw contracten na Brexit – Over de geldigheid van forum- en rechtskeuzebedingen

17/01/2022De Brexit heeft een grote impact op de relatie met ondernemingen uit het Verenigd Koninkrijk. In dit nieuwsbericht focussen we op één bepaald aspect daarvan, met name het toepasselijke recht en het toepasselijke forum in geval van betwistingen. Voorheen werd dit op Europees niveau geregeld, op vandaag bestaat er heel wat onduidelijkheid op dit vlak.

Naast heel wat meer “zichtbare” gevolgen, heeft de Brexit ook een invloed op de afspraken over het toepasselijke recht en de bevoegde nationale rechtbank in internationale contracten met ondernemingen uit het Verenigd Koninkrijk. Die afspraken, die ook wel rechtskeuze- en forumbedingen worden genoemd, zijn van groot belang en kunnen het verschil maken tussen gelijk krijgen of niet. Hieronder zetten we voor u uiteen of uw rechtskeuze- en forumbedingen nog geldig zijn na de Brexit, en wat er geldt wanneer u hier niets over hebt afgesproken.

In deze bijdrage krijgt u een bespreking van internationale contracten tussen ondernemingen in burgerlijke en handelszaken en de geschillen die daarop betrekking kunnen hebben.

Volledig artikel en bron : Schoups

 

Gerelateerde opleidingen

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect