Vanaf 22 maart 2021 gelden de maatregelen inzake het behoud van tewerkstelling na de Brexit gedurende één jaar

Het koninklijk besluit van 31 januari 2021 geeft groen licht aan de toepassing van de tijdelijke maatregelen opgenomen in titels 1 en 2 van de wet van 6 maart 2020 tot behoud van tewerkstelling na de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Ze treden in werking op 22 maart 2021 en verstrijken op 21 maart 2022.
Tijdelijke maatregelen
De wet tot behoud van tewerkstelling na de Brexit die op 6 maart 2020 werd goedgekeurd voorziet in een reeks maatregelen voor de getroffen Belgische ondernemingen.
Titel 1 die handelt over de erkenningsprocedure als onderneming in moeilijkheden wegens de Brexit en titel 2 die de tijdelijke crisismaatregelen ter ondersteuning van werkgevers in economische moeilijkheden als gevolg van de Brexit beschrijft, moesten nog bij koninklijk besluit worden goedgekeurd om in werking te kunnen treden. Dit besluit werd uitgevaardigd op 31 januari 2020.
Zo kunnen de Belgische ondernemingen van 22 maart 2021 tot 21 maart 2022 de tijdelijke collectieve regeling van volledige schorsing van de uitvoering van de arbeidsovereenkomst of van gedeeltelijke arbeid, de tijdelijke individuele vermindering van de arbeidsprestaties en de tijdelijke aanpassing van de arbeidsduur opvragen.

Gerelateerde opleidingen

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect