Verplicht asbestattest vanaf 23 november 2022 bij overdracht/verkoop van een oudere woning

31/05/2022

Binnenkort wordt de lijst van verplichte attesten en documenten bij de verkoop van een gebouw verder uitgebreid. Vanaf 23 november 2022 moet namelijk elke verkoper van een gebouw met bouwjaar 2000 of ouder uiterlijk bij het sluiten van een onderhandse verkoopovereenkomst verplicht beschikken over een “asbestinventaris-attest” (of kortweg asbestattest). Let wel, elke “overdracht” van een onroerend goed wordt geviseerd, dus ook bv. een schenking.

Voorlopig zal de verplichting enkel gelden bij de verkoop van een gebouw met een oppervlakte van minstens 20 m². Als er op het ogenblik van de (verkoop)overeenkomst géén attest is, zal de koper de nietigheid van de overeenkomst tot overdracht van het onroerend goed kunnen vorderen.

Volledig artikel en bron : Crivits & Persyn

Gerelateerde opleidingen

Kan de aanwezigheid van asbest in een onroerend goed aanleiding geven tot een vordering op grond van verborgen gebreken? Tijdens de webinar Koop en Aanneming: juridische complicaties van asbest geeft mr. Bart Van Baeveghem een globale overschouwing van juridische complicaties omtrent asbest bij koop en aanneming.

Deze webinar maakt deel uit van de M&D MiD Zomer – een aanbod van 16 webinars, verspreid over juli en augustus.

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect