VVPRbis – Opgelet! — Heeft uw vennootschap vrijstelling van volstorting verleend aan haar aandeelhouders? Nog snel ‘bijstorten’, anders verlies van VVPRbis …

De toepassingsvoorwaarden van het VVPRbis-regime werden verstrengd vanaf 1 januari 2022.

Om te kunnen genieten van het VVPRbis-regime is voortaan vereist dat de initieel beloofde inbrengen integraal zijn volstort. Een vrijstelling van volstorting verhindert vanaf 2022 de toepassing van het VVPRbis-regime.

Overgangsmaatregel om VVPRbis te behouden

Voor vennootschappen die tussen 1 mei 2019 (inwerkingtreding nieuw WVV) en 15 december 2021 (bekendmaking nieuwe wet) een vrijstelling van volstorting van inbrengen verleenden aan hun aandeelhouders, voorziet de wetgever in een overgangsmaatregel.

Dergelijke vennootschappen kunnen alsnog van het VVPRbis-regime genieten, op voorwaarde dat er een bijkomende inbreng in geld wordt doorgevoerd vóór 31 december 2022. Dit om terug het oorspronkelijk bedrag van de beloofde inbreng te bereiken in de vennootschap.

Kortom, de tijd dringt voor vennootschappen die een vrijstelling van volstorting hebben verleend en nog geen bijstorting hebben gedaan…

Volledig artikel en bron : Paqt advocaten – 12 oktober 2022

Gerelateerde opleidingen

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect