Wetgever verbiedt activiteiten van cryptowisselplatformen en -bewaarnemers uit derde landen

20/02/2022

Bij wet van 1 februari 2022 (BS 11 februari 2022) verstrengt de Belgische wetgever het bestaande wettelijk kader inzake ‘Antiwitwas (AWW)’.

Meer bepaald voorziet de AWW nu een uitdrukkelijk verbod voor cryptowisselplatformen en -bewaarnemers die ressorteren onder het recht van een derde land (i.e. een land buiten de Europese Economische Ruimte) om op Belgisch grondgebied als professionele activiteit diensten te verlenen, ongeacht of dit hun hoofd- of nevenactiviteit betreft. De wetgever laat niet toe dat deze dienstverleners via een lokaal bijkantoor deze activiteiten uitoefenen maar verwacht dat deze aanbieders een entiteit opzetten binnen de EER en via deze entiteit hun activiteiten ontplooien in België.

Volledig artikel en bron : TBH Actualiteit

Zie ook : Wet van 1 februari 2022 tot wijziging van de wet van 18 september 2017 tot voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en tot beperking van het gebruik van contanten om bepalingen in te voeren rond het statuut van en het toezicht op aanbieders van diensten voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta en aanbieders van bewaarportemonnees, BS 11 februari 2022

Gerelateerde opleidingen

In het seminarie “Ontwikkelingen in de regulering van cryptomunten” lichten we de huidige stand van zaken en de aankomende veranderingen op het wetgevend vlak toe in deze complexe materie in voortdurende ontwikkeling. Ook het topic cryptomunten en antiwitwaswetgeving komt hierbij aan bod.

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect