Zet disciplinaire procedure in arbeidsreglement de wettelijke ontslagregels mogelijk buitenspel?

De Arbeidsovereenkomstenwet bepaalt dat een werkgever een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur kan beëindigen met onmiddellijke ingang wegens dringende reden of met een opzegtermijn (of mits de betaling van een daarmee overeenstemmende opzegvergoeding). De werkgever beschikt ook over de mogelijkheid om in het arbeidsreglement een disciplinaire procedure uit te werken die in principe gevolgd moet worden bij wangedrag. Kan een dergelijke disciplinaire procedure ervoor zorgen dat de wettelijke ontslagregels – zoals voorzien in de Arbeidsovereenkomstenwet – buitenspel gezet worden?

Deze vraag werd beantwoord door de arbeidsrechtbank Gent, afdeling Kortrijk, in een vonnis van 6 januari 2021. 

De arbeidsrechtbank oordeelde uitdrukkelijk dat de straffen zoals voorzien in het arbeidsreglement kaderen in een disciplinaire tuchtprocedure die volledig los staat van de wettelijke mogelijkheid voor de werkgever om de arbeidsovereenkomst te beëindigen in overeenstemming met de bepalingen van de Arbeidsovereenkomstenwet. Geen enkele fout kon dus weerhouden worden in hoofde van de werkgever.

Volledig artikel en bron: HR Square – Rechtspraak – Claeys & Engels

Gerelateerde opleidingen

Naar jaarlijkse gewoonte bundelen Mrs. Bart Vanschoebeke en Ann Witters (Claeys & Engels) de voornaamste ontwikkelingen in de wetgeving en rechtspraak inzake ontslagrecht. Deze update “Actualia Ontslagrecht” is dan ook een niet te missen seminarie voor de rechtspracticus in het arbeidsrecht.

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect