5 redenen waarom ook jij Power BI zou gebruiken

5 redenen waarom ook jij Power BI zou gebruiken
De tool bij uitstek om managementrapporten uit te werken en al veertien jaar op rij uitgeroepen tot leider in het ‘Gartner Magic Quadrant for Analytics and BI Platforms’. Maar wat zijn de voordelen van Power BI?

Power BI is in vele organisaties de tool bij uitstek geworden om managementrapporten uit te werken. Met Power BI ben je namelijk in staat om op een snelle manier relevante data-analyses uit te voeren en deze tegelijkertijd duidelijk te visualiseren. Daar hoef je helemaal geen programmeur of data-analist voor te zijn. Bovendien is Power BI de afgelopen jaren fors gestegen qua populariteit. Niet voor niets werd het platform voor het veertiende jaar op rij uitgeroepen tot leider in het ‘2021 Gartner Magic Quadrant for Analytics and BI Platforms’. Wat zijn de voordelen van Power BI?

Goede voorspellingen en gefundeerde besluiten

Stel dat je organisatie plannen heeft om een nieuwe markt aan te boren. Wat heb jij dan nodig? Juist, data! Data zal je helpen om goede voorspellingen te doen en verstandige keuzes te maken. Als je cijfers hebt om je voorstel te onderbouwen, bespaart dat je enorm veel tijd in het besluitvormingsproces. Geen ellenlange discussies in vergaderingen en geen twijfel of je buikgevoel juist is, want je hebt degelijke rapportages die de objectieve feiten aantonen. Kortom, data helpt om bedrijfsdoelen te behalen, groeimarkten te herkennen en ondoordachte beslissingen te voorkomen.

Gemakkelijke verbinding met andere databronnen

Je kan eenvoudig verbinding maken met talloze gegevensbronnen, van Excel en CSV tot databasebronnen zoals Oracle-database en Snowflake tot online gegevensbronnen zoals Salesforce en Adobe Analytics.

Bovendien is de integratie van Power BI met Excel uitstekend. Je kan al je Excel-query's, gegevensmodellen en rapporten gemakkelijk overbrengen naar Power BI, zonder dat je een nieuwe toepassing of programmeertaal hoeft te leren. Hiermee bespaar je enorm veel tijd.

Eenvoudig én gebruiksvriendelijk

Een ander belangrijk voordeel van Power BI is de eenvoud. De toegang tot details, zowel voor een gebruiker als voor een analist, is een kwestie van enkele muisklikken. Een gepersonaliseerd dashboard laat je toe om enkel de gegevens te zien die je nodig hebt.

Bovendien kan je tegelijkertijd met je teamgenoten aan dezelfde analytische rapporten werken, ook als jullie je niet bij elkaar bevinden. Power BI is beschikbaar op alle platforms, zelfs mobiel op de smartphone. Iedereen kan dus onafhankelijk handelen omdat ze gemakkelijk toegang hebben tot gegevens en dat vergemakkelijkt dan weer de samenwerking.

Deel gemakkelijk én snel rapporten met medegebruikers

Wist je dat je daarnaast gemakkelijk informatie kan delen met wie je maar wil, helemaal gratis? Per rapport of dashboard kan je namelijk zelf instellen wie toegang heeft tot deze informatie en wie aanpassingen kan doen binnen een dashboard.

Realtime informatie

Dashboards worden direct geüpdatet wanneer gegevens worden gepusht of gestreamd. Dit geeft je de mogelijkheid om snel problemen op te lossen en kansen te identificeren. Elk rapport of dashboard kan realtime gegevens en visuals weergeven en updaten.

Zin in meer?

Wil je van al deze voordelen genieten? Vlieg er in dankzij onze basisopleiding Business analytics met Power BI. Ook op onze Excel Experience Days kan je een sessie meepikken over Power BI.

Avatar foto

Auteur

Elke De Wit is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in Projectmanagement, Professional skills en Managementsupport. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen in deze vakgebieden, vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen of congressen die beantwoorden aan de leerbehoeften die leven op de markt.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect