5 tips om de bereidheid tot leren aan te scherpen

Sabine Tobback, Kluwer-trainer en gespecialiseerd in coaching en loopbaanbegeleiding, geeft 5 tips om de bereidheid tot leren aan te scherpen bij jezelf en je gesprekspartner in je volgende dialoog.

Wat kies jij?  

Een dialoog is bedoeld om …

1.          te horen wat de ander vindt,

2.         de ander te overtuigen van uw standpunt,

3.         van elkaar te leren.

Als je voor 3. kiest, lees dan zeker verder. Want hier volgen 5 tips om in je volgende dialoog de bereidheid tot leren aan te scherpen bij jezelf en bij je gesprekspartner.

Robert Hargrove beschrijft in Meesterlijk coachen hoe meesterlijk we zijn in het bedekken van de barsten in ons denken. Dat doen we door ons denkproces niet te delen met onze gesprekspartner of door gegevens waarop we ons baseren niet te vertellen. Robert Hargrove geeft 5 vouwkaartjes mee met vragen die je kunt gebruiken om de luisterbereidheid van mensen te vergroten, hun denkprocessen toegankelijker te maken voor anderen en tot een gemeenschappelijk inzicht te komen.

Ik deel zijn 5 tips graag met u.

1. Besteed aandacht aan mijn/jouw intenties
Wat probeer ik met dit gesprek te bereiken?
Wat staat mij daarbij voor ogen?
Ben ik bereid te luisteren en mij te laten beïnvloeden?

2. Zorg voor evenwicht tussen pleidooi en onderzoek
Wat bracht je tot die zienswijze?
Wat bedoel je daarmee?

3. Een gemeenschappelijk inzicht tot stand brengen
Wat zeggen wij in werkelijkheid als wij dit … zeggen?

4. Zelfbesef als hulpmiddel gebruiken
Wat denk ik en wat voel ik?
Wat wil ik op dit ogenblik, domineren of leren?
Hoe reageer ik op de zienswijzen van anderen?

5. Impasses onderzoeken
Waar zijn wij het over eens en waarover oneens?
Wat zegt deze impasse over verschillen in basisveronderstellingen?

Ik gebruikte deze 5 vragen en gaf ze mee aan een coachee waarmee ik aan het werk ben rond effectief communiceren. Hij was in de wolken. Met deze 5 tips zag hij meteen resultaat in zijn gesprekken. Als hij dit kan, kan jij het ook ! Bedankt Robert Hargrove.

Laat het me weten hoe het voor jou loopt. En loop je toch nog vast, laat dan zeker een reactie. Dan neem ik het op in een volgende blogpost.

Avatar foto

Auteur

Sabine Tobback is zelfstandig MCC certified coach, gespecialiseerd in executive coaching, leadership en loopbaanbegeleiding. Zij biedt een unieke mix aan van theorie en levensechte praktijkvoorbeelden. Ze deed internationale bedrijfservaring op tijdens een jarenlange carrière bij Exxon Mobil in België, Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten, en werkte er als Expatriate Team Leader en European Employee Development Advisor.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect