Snel en voorgoed verlost van hinderende gedachten, emoties en patronen

Snel en voorgoed verlost van hinderende gedachten, emoties en patronen
DPT© verlost je van hinderende gedachten, belemmerende emoties en automatische patronen. Uitkomst = minder stress. Lees er meer over in dit artikel!

Stel dat je op korte tijd komaf zou kunnen maken met belemmerende gedachten, emoties of vastgeroeste patronen die je stress bezorgen. En dat je daar niets meer voor nodig hebt dan dat je er echt van af wil, je ogen specifiek te bewegen en de vakkundige begeleiding van Liesbeth Michiels. Dan is de krachtige Disturbing Pattern Transformer (DPT©) methode wellicht iets voor jou. Aan het einde van de training ben je in staat de DPT methode zelfstandig op jezelf toe te passen.

Iedereen heeft wel een paar lastige gedachten die regelmatig opduiken. Zoals ‘ik moet altijd perfect werk afleveren’ of ‘mijn werk wordt niet gewaardeerd’. Het kan ook zijn dat bepaalde emoties je parten spelen, zoals angst om voor een groep te spreken. Of herken je bij jezelf vervelende automatische patronen? Denk aan: niet uit je woorden komen bij een meningsverschil. Of moeite hebben met op tijd komen.

Specifieke oogbewegingen

Om hiervan af te raken, heeft Liesbeth Michiels de Disturbing Pattern Transformer (DPT©) methode ontwikkeld. Die maakt het mogelijk om je lastige gedacht, emotie of patroon te overwinnen of sterk te reduceren in 1 sessie. Stel dat je je telkens terugtrekt in aanwezigheid van dominante personen. Je merkt: ik doe het weer, ik weet hoe ik het moet aanpakken en toch lukt het niet, het is sterker en sneller dan jezelf. Dat is gegarandeerd een van je saboteurs die automatisch opstart, een specifiek bestaand netwerk van neuronen in je hersenen. Ik leer je deze saboteur uit te schakelen door middel van een specifieke oogbewegingstechniek. Maar liefst 4 van de 12 hoofdzenuwbanen, die elk gelinkt zijn aan de hersenen, zijn voorbehouden voor de ogen. Deze intense connectie maakt de ogen uitermate geschikt om een grote impact te hebben op neuronetwerken in je hersenen.

Als je merkt: ik doe het weer, ik weet hoe ik het moet aanpakken en toch lukt het niet, het is sterker en sneller dan jezelf. Dat is gegarandeerd een van je saboteurs
Liesbeth Michiels

Shortcut in de hersenen

Met DPT© gaan we een saboteur, een specifiek netwerk van neuronen, in je hersenen deleten en een nieuw netwerk aanleggen. Je maakt als het ware een shortcut en creëert een nieuw ondersteunend netwerk. We roepen een acuut moment op waarop je de ongewenste situatie had. Wat dacht je, wat voelde je daarbij? Dat is niet moeilijk als het een terugkerend iets is dat je in de weg zit. Dan gaan we welbepaalde oogbewegingstechniek uitvoeren gekoppeld aan je ademhaling. Deze methode slaagt erin om dit op 1 à 2 uur tijd te doen. Binnen die korte tijd kan je voorgoed en definitief afraken van je belemmerde gedacht, emotie of patroon. Mocht er nog een laatste restantje aanwezig zijn, dan geef ik je een korte oefeningen mee om ook daarmee komaf te maken.

1 stappenplan, onmiddellijk effect

DPT© is heel gebruiksvriendelijk en laagdrempelig. Er is 1 protocol, 1 stappenplan en daarmee kan je eender welke saboteur aanpakken. Het grote verschil met andere trainingen is dat die vaak een veel grotere inzet en langere tijd vragen. Er zijn heel wat succesvolle herhalingen nodig om nieuwe gewoontes, dus een nieuw neuronennetwerk, te kweken. Dat is dus niet het geval bij DPT© waar het effect onmiddellijk is. De DPT training heeft daarom een veel hogere ROI. Nog een groot voordeel is dat je niet hoeft te analyseren waar je belemmerende gedachte, emotie of patroon vandaan komt. Je hoeft dus niet in je verleden of in een traumatische ervaring te duiken.

Minder ergernis, meer comfort

Heel veel mensen kunnen hun levenskwaliteit verhogen met deze techniek en dit heeft ook vaak een positief effect op hun collega’s. Denk ook bv. aan iemand die het werk hervat na een burn-out. Als opnieuw dezelfde triggers spelen, bestaat de kans dat deze persoon snel hervalt. Als hij/zij geleerd heeft deze triggers uit te schakelen zorgt dat voor minder ergernis, meer comfort, werkplezier en efficiënter werken. Aangezien we allemaal langer gaan werken, kan je vele jaren de vruchten plukken van deze techniek. Uiteraard kan je er ook in je privéleven gebruik van maken.

Spectaculair resultaat

Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs is altijd geïnteresseerd in methoden en inzichten die bijdragen tot persoonlijke groei. Wouter wilde absoluut af van het feit dat hij zich al vele jaren ergerde aan het gedrag van 1 bepaalde collega. Wouter: “Enigszins sceptisch onderging ik 1 DPT©-sessie bij Liesbeth. Het resultaat was behoorlijk spectaculair. Waar ik voordien immers irritatie voelde bij het zien van deze persoon, stel ik nu vast dat die gevoelens voor het grootste deel zijn verdwenen. Dat maakt de samenwerking natuurlijk prettiger en constructiever, niet enkel voor mij, ook voor iedereen in mijn omgeving. Liesbeth gaf me bovendien een DPT©-oefening mee om vlot toegang te krijgen tot een gewenste stemming. Die techniek beoefen ik nog steeds regelmatig.”

Hinderende gedachten kunnen zijn:

 • Ik moet altijd perfect werk afleveren.
 • Ik mag nooit kwaad worden.
 • Ik wil door iedereen graag gezien worden.
 • Mijn baas kan me niet uitstaan.
 • Ik heb het altijd gedaan.
 • Mijn werk wordt niet gewaardeerd.

Belemmerende emoties kunnen zijn:

 • Frustratie/irritatie/kwaadheid
 • Angst om voor een groep te spreken
 • Faalangst
 • Onmacht
 • Weerstand bij verandering

Automatische patronen kunnen zijn:

 • Bij verbale agressie niet uit je woorden komen.
 • Als iemand je neerhaalt, je klein en nutteloos voelen.
 • De ene sigaret na de andere opsteken.
 • Nooit op tijd komen.

Zin in meer?

Wil jij ook af van belemmerende gedachten, emoties of patronen? Volg de training Stress verminderen: eenvoudig en voorgoed. De training loopt over 2 dagen met een week tijd ertussen. Iedereen pakt 3 persoonlijke thema’s aan en leert hoe ze te counteren. Daarna kan je zelfstandig op jezelf met de methode aan de slag.

Biografie

Na haar studies toegepaste economie en werkte Liesbeth Michiels meer dan 20 jaar voor KMO’s en multinationals, zowel profit als non-profit. In 2010 richtte Liesbeth haar bedrijf Evolving Clarity op.

Met haar workshops begeleidt ze werknemers en werkgevers in hun professionele en persoonlijke groei. Deelnemers waarderen Liesbeths pragmatische en interactieve aanpak, gekoppeld aan haar enthousiasme en tact.

't Zomert bij NCOI Learning

Zomeropleidingen

Chill stand is geen stilstand. Keer opgeladen met nieuwe vakkennis (en AirPods*) terug naar het werk na een ontspannen en leerrijke vakantie. Kies uit meer dan 50 opleidingen en boek je zomeropleiding nu!

Zomeropleidingen

Ontdek het aanbod

Online leerreizen

Ontdek de nieuwste vorm van e-learning. Kies uit opleidingen over leadership, professionele vaardigheden of veerkracht. Leer bij waar en wanneer jij wil! Voor een unieke online leerervaring die blijft nazinderen.

Online leerreizen

Ontdek het aanbod

De Zomer van M&D

Een ruim aanbod aan juridische en juridisch-fiscale webinars en seminaries gespreid over juli en augustus.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect