Een portie inspiratie van … Katja Van der Vekens

Regelmatig geeft een medewerker van Kluwer Opleidingen een slimme ‘leertip’ prijs die we graag met jou willen delen om je te laten kennismaken met handige tools, nieuwe ideeën, inspirerende mensen, … Deze maand geeft Katja Van der Vekens een paar interessante tips.

 

Als het op social media aankomt, kan je mij gerust een actieve, nieuwsgierige volger noemen. Via twitter en LinkedIn volg ik trends in de markt en interessante technologische business ontwikkelingen. Van een tweet die mij intrigeert wil ik weten welk bedrijf of persoon erachter zit en na wat doorklikken van de ene site naar de andere kom je dan terecht bij bronnen die je meer achtergrond of een brede context geven. Ongelooflijk hoe makkelijk social media mensen vandaag connecteert. Zeker als je dit vergelijkt met hoe we zo’n 10 jaar geleden naar dit soort informatie gingen zoeken.

 

Op ons interne Yammer-platform ben ik zelf actiever. Ik check meerdere keren per dag de posts van een aantal groepen en collega’s omdat ik hierdoor goed geïnformeerd ben over wat leeft binnen onze organisatie. Zowel hun feedback als de vaak zeer nuttige links naar externe info, leiden me dan weer naar nieuwe bronnen. Net wat ik nodig heb vanuit mij functie als Business Systems Manager waar ik verantwoordelijk ben voor het stroomlijnen van businessprocessen en -systemen. En sinds #WOL heeft Yammer voor mij nog een extra dimensie gekregen: ook content die nog niet ‘af’ is mag gedeeld worden. Ik kan nu volgen waarmee collega’s bezig zijn, hoe ze het aanpakken en waar ze tegenaan lopen en dat biedt inspiratie. Zelf kan ik input vragen op mijn eigen ‘work in progress’. Maar dat laatste, moet ik toegeven, moet ik mij nog meer eigen maken.

 

Bronnen die mij voortdurend met nieuwe informatie prikkelen:

 

1. Bloovi.be, het platform voor de digitale pro

Voor mijn dagelijkse portie digital news reken ik op Bloovi. Wat ik leuk vind aan deze site is de mix van ‘harde’ nieuwstopics, interessante artikels en nuttige weetjes en dit met digitale trends als rode draad. Hoe het leven en werk makkelijker kunnen worden ingericht, hoe mensen en bedrijven dit aanpakken en welke tools en inzichten ze hiervoor gebruiken interesseert mij enorm. Artikels over de impact van het streven naar voortdurend geconnecteerd zijn en digitale disruptie pik ik er altijd uit.

 

Bloovi

 

2. McKinsey.com, about people, capabilities and research

Deze blog informeert over wat in het bedrijfsleven op ons afkomt en waar we rekening moeten mee houden. Het is de onderbouwde argumentatie en diepgang die ik verrijkend vind, die me het gevoel geeft ‘mee te zijn’ en me wapent met nieuwe inzichten.

 

McKinsey

 

3. DiscoverMag, The best science magazine in print en online

DiscoverMag heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt. Ik was er van bij het begin gek op. Niet gerelateerd aan werk, maar gewoon superplezant. Het gaat vaak over onnozele weetjes, heel breed over wetenschap, natuur en mens. Altijd interessant en vooral verrassend. Ik heb geen tijd om te studeren, maar ik pak graag info mee waardoor ik het gevoel heb dat ik bijleer. Altijd leuk als dat kan in een sfeer van ontspanning en nieuwsgierigheid.

 

DiscoverMag

 

Wat ik vooral moeilijk vind is om binnen de verschillende bronnen het kaf van het koren te scheiden. De stroom van alerts en nieuwtjes die me leiden naar ‘interessante info’ is soms zo groot dat het zeer moeilijk is om te weten welke ik nu beter wel of niet bekijk. En dit selectieproces kost tijd. Het is dan ook soms makkelijker om er niet naar te kijken en de feeds gewoon weg te klikken. Maar dan duikt het hedendaagse FOMO gevoel op: Fear Of Missing Out… Een uitdaging die waarschijnlijk bekend in de oren klinkt ;-).

Avatar foto

Auteur

Katja Van der Vekens is Business Systems manager bij NCOI Learning. Haar opdracht bestaat erin om de businessprocessen te stroomlijnen, de IT-systemen af te stemmen op de huidige noden en deze klaar te maken voor de toekomst. Daarnaast zorgt haar team ervoor dat de meer dan 1 000 opleidingen per jaar organisatorisch vlekkeloos verlopen. Katja is voorstander van een holistische benadering vanuit de gehele organisatie, met de juiste focus, met interactie tussen mensen en via gefaseerde oplossingen.

Lees ook

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect