Een portie inspiratie van … Marleen De Greef

Elke maand geeft een Kluwer Opleidingen-medewerker een slimme ‘leertip’ prijs. We willen onze kennis graag met elkaar delen en je laten kennismaken met handige tools, nieuwe ideeën, inspirerende mensen, … Deze keer geeft Marleen De Greef een paar interessante twitteraccounts om te volgen.

 

Marleen De GreefIk ben graag mee met de laatste trends in verschillende domeinen. Essentieel in een snel evoluerende wereld. Daarom vind ik twitter een leuk en snel medium om te snuisteren en te proeven van een grote diversiteit aan onderwerpen.

Als economist volg ik naast de klassiekers (HBR, McKinsey, The Economist …), ook heel wat HR en digital opinion makers en consulting bedrijven. Maar op de avondlijke zoektochtjes dwaal ik ook wel graag door allerlei lifestyle en food trends, die ik dan bundel op Pinterest.

 

Om er 4 te noemen waar ik wel wat inspiratie uit haal:

@Gartner_inc – Gartner

Gartner is een van mijn favoriete bronnen op technology en technology related services. Ook GartnerForMarketers is een snelle manier om met de laatste marketingtrends mee te zijn.

GartnerforMarketers

 

 

@HarvardBiz – Harvard Biz Review

Harvard Biz Review met zijn dagelijkse managementtips moet ik waarschijnlijk niet meer voorstellen. Deze klassieker blijft een bron van gewoon goede businessinzichten op uiteenlopende vlakken.

Harvard Biz Review

 

 

@HRZone1 – HR zone

Trends in HR bekeken vanuit een UK-bril.

 HRZone

 

 

@UberFacts – UberFacts

Deze twitteraccount biedt in het lichtere genre best leuke quotes, quiz-weetjes,…

UberFacts

 

 

En om het hoofd even uit business vraagstukken te halen …

  • Om de duizenden plannen en projecten in mijn hoofd te structureren en allerlei leuke food, deco, lifestyle ideeën te bewaren ben ik helemaal weg van Pinterest. Ook infographics en leuke quotes vind je op mijn ‘borden’.
  • Ik kan niet zonder mijn favoriete woensdag-‘bij-blijf’-digital-experience-nieuwsbrief: ‘All The Small Things!’. Zeker de moeite als je geïnteresseerd bent in digital natives.
  • En tot slot, na een drukke dag kan je me wel eens op een hockeyveld vinden. Mijn ultiem ontspanningsmoment, gaan tot het uiterste, samen met een leuke ploeg!

 

Wil jij ook een leuke, slimme, inspirerende tip delen? Mail die dan naar isabel.declercq@kluwer.be

 

 

Avatar foto

Auteur

Marleen De Greef is teammanager Business Development bij NCOI Learning. Marleen was eerder al actief in consulting (Accenture), banking (ING) en hr (SD Worx).

Lees ook

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect