Efficiënt vergaderen volgens Elon Musk en Jeff Bezos

Een propvolle agenda, de ene nutteloze meeting na de andere, veel te veel mensen waardoor je niet aan bod komt … Is vergaderen bij jou eerder tijdverspilling of maak je er een efficiënt moment van? Bij Elon Musk en Jeff Bezos is het enkel het tweede. Hun geheim:

 

Elon Musk: “Je hebt nog niets gezegd, waarom ben je hier eigenlijk?”

Het kan nogal bot overkomen, maar uiteindelijk komt het daar wel op neer. En het werkt bijzonder effectief en efficiënt bij Elon Musk. Als je niets te zeggen hebt, dan heeft het weinig zin dat je aanwezig bent op de vergadering. Die tijd kan je dan beter anders, zinvol benutten.

Elon Musk gaat steeds op zoek naar de essentie voor een efficiënte vergadering. Vergaderingen moeten een bepaald doel hebben: wordt er een beslissing genomen? Moet iedereen op de hoogte gesteld worden? … Als er geen specifiek doel aan vasthangt, is de meeting dan wel noodzakelijk? Een mail volstaat dan om de vergadering te vervangen.

 

Jeff Bezos neemt twee pizza’s mee

Zijn twee pizza’s onvoldoende om iedereen in de vergadering te voeden, dan zijn er te veel mensen en wordt het inefficiënt. Jeff Bezos houdt zijn vergaderingen bewust altijd klein om er zo het meeste uit te halen.

Als de pizza’s te laat zijn, dan wordt een vergadering bij Amazon voorafgegaan met lezen in stilte. De deelnemers kunnen zich zo voldoende inwerken in de materie, eventuele opmerkingen voorbereiden en nadenken. Zo kan Bezos steeds rekenen op de onverdeelde aandacht van zijn collega’s.

 

Zin in meer?

Wil je vergadering organiseren die niet langer tijdverspilling, maar net efficiënt en doelgericht zijn? Bekijk dan de opleidingen Effectief vergaderen en Agile vergaderen.

 

Bron: Business Insider en Slim Beleggen

 

Avatar foto

Auteur

Elke De Wit is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in Projectmanagement, Professional skills en Managementsupport. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen in deze vakgebieden, vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen of congressen die beantwoorden aan de leerbehoeften die leven op de markt.

Lees ook

Zoek

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect