Prioriteit vandaag aan de skills van morgen!

Aujourd’hui, priorité aux compétences de demain !
Werkgevers zijn op zoek naar kandidaten met sterke technische en persoonlijke vaardigheden. Het is essentieel om regelmatig je skills te willen opfrissen.

Hoe lang is het geleden dat jij je diploma moest bovenhalen? Het was vroeger, samen met kennis en werkverleden, een absolute vereiste om aangenomen te worden. Vandaag heerst een nieuwe mindset. Grote innovatieve bedrijven zoals Proximus, AB Inbev en Solvay eisen niet langer een diploma bij rekrutering. Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat andere eigenschappen aan belang winnen. Tijd om daarop in te spelen!

Werkgevers zijn meer dan ooit op zoek naar kandidaten met sterke technische en persoonlijke vaardigheden. Maar vandaag is het essentieel om mensen aan te trekken die hun skills ook regelmatig willen finetunen en opfrissen. De relevantie en houdbaarheidsdatum van verworven vaardigheden verminderen. Persoonlijke vaardigheden zoals creativiteit, aanpassingsvermogen en kritisch denken worden cruciaal. De digitalisering verspreidt zich over verschillende industrieën, transformeert tal van processen en beïnvloedt de verwachtingen van de consument. Hoog tijd dus om als bedrijf of professional te investeren in bijscholing en omscholing die relevant blijft in de toekomst!

Nog niet helemaal overtuigd van het belang van skills training? Wij zetten vijf argumenten op een rijtje!

1. Huidige werkpoel van werknemers beschikt niet over juiste vaardigheden
Onderzoek toont aan dat de war on talent nog nooit zo hard woedde. Bedrijven krijgen het steeds moeilijker om de juiste profielen te vinden. Bij gebrek aan juiste vaardigheden bij de aanwerving, moeten bedrijven hier in investeren op de werkplek zelf.

2. Vaardigheden veranderen voortdurend

De digitale revolutie bood ons nieuwe ontwikkelingen zoals artificiële intelligentie, cloud computing en virtuele realiteit. Jobs die vijf jaar geleden niet bestonden kunnen binnen vijf jaar al weer verouderd zijn. Permanent ontwikkelen is dus geen luxe maar een noodzaak.

3. Persoonlijke vaardigheden zijn onvervangbaar

Hoe meer automatisering repetitieve taken vervangt, hoe belangrijker het aanpakken van complexe problemen en samenwerking wordt. Daar zit onze meerwaarde in als mens. Persoonlijke vaardigheden kunnen aangeleerd en opgefrist worden.

4. Skills training versterkt tevredenheid

Jezelf kunnen ontwikkelen is vandaag een belangrijk criterium om bij een bedrijf te blijven, zeker bij millennials. Regelmatig opleidingen organiseren verhoogt de productiviteit en performantie, laat werknemers toe ambitie te tonen en te groeien binnen het bedrijf en geeft hen dus een reden om te blijven.

5. Een competent team verhoogt de loyaliteit van de klant

De verwachtingen van de klant zijn veranderd. Klanten kunnen meer dan ooit vergelijken en meerwaarde zoeken op andere gebieden. Alleen met een goed getraind team, ondersteund door de nodige technologische tools, garandeer je een optimale customer experience.

Conclusie

Nieuwe technologie revolutioneert de moderne werkplek, de markt en ongeveer elk aspect van ons dagelijks leven. Een sterk strategisch vaardigheidstrainings-plan helpt bedrijven en professionals om koploper te zijn op vlak van innovatie en creativiteit.

Bronnen: shrm.org en business.linkedin.com

Zin in meer?

Niet investeren in vaardigheden? Dan zie je al snel de technologie én de concurrentie passeren. Mis de trein niet en werk vandaag aan jouw skills van morgen! Ontdek hier al onze opleidingen in professional skills.

Avatar foto

Auteur

Elke De Wit is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in Projectmanagement, Professional skills en Managementsupport. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen in deze vakgebieden, vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen of congressen die beantwoorden aan de leerbehoeften die leven op de markt.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect