Dit zijn dé 10 online videotrends voor 2020

Dit zijn dé 10 online videotrends voor 2020
Vandaag de dag is video een essentiële marketing- en bedrijfstool. Dankzij deze 10 tips over de nieuwste videotrends zul je zien dan je betere resultaten boekt.

Je kan er niet omheen: video is vandaag een essentiële marketing- en bedrijfstool. Zo’n 70% van de marketeers zegt dat videocontent het beter doet dan alle andere contenttypes. Dat bewijzen de hogere conversiepercentages. Met video’s maak je dus zinvol contact met je doelgroep én boek je meer resultaten.

Online video: een krachtige tool

Volgens een recente enquête kijkt de gemiddelde consument zo’n anderhalf uur online videocontent per dag. Een jaarlijks internetrapport voorspelt zelfs dat online video tegen het einde van 2020 meer dan 80% van al het internetverkeer zal innemen. Door de stijgende videoconsumptie investeren alsmaar meer merken en adverteerders in online videoreclame, om zo engagement en conversie te creëren.

Online video kan ook een enorm krachtige tool zijn voor elk bedrijf om zijn omzet te verhogen, brand awareness te creëren, klantenvragen te beantwoorden en klantentrouw te versterken.

10 trends in online video in 2020

Videomarketing beperkt zich niet meer tot korte filmpjes en stories voor sociale media. Voor goede resultaten blijf je best op de hoogte van de nieuwste, snel veranderende trends. Hier zijn dé tien online videotrends voor 2020.

1. Livestreams

Live video is populair op Facebook, Instagram en andere socialemediakanalen. Met livestreams krijg je meer engagement en kijkers blijven langer hangen.

2. ‘Shopbare’ video

Meer en meer merken testen de swipe-functie van onder andere Instagram en Snapchat uit. Daarbij kunnen gebruikers in de app omhoog swipen om een product te kopen na een videoadvertentie.

3. 360°

Bij 360°-video kunnen kijkers zelf hun perspectief bepalen. Dat maakt de videocontent interactief en pakkender. Kijkers houden vooral van sport-, reis- en live content in 360°.

4. VR

Met de Virtual Reality-technologie krijgen kijkers het gevoel dat ze in de video zitten. VR is trouwens niet alleen iets voor games, ook in de marketingwereld zal deze technologie alsmaar belangrijker worden.

5. One-to-one

Tegenwoordig kan je gepersonaliseerde videoboodschappen gebruiken om te communiceren met klanten, in plaats van hen te bellen of een e-mail te sturen. In zo’n one-to-one video beantwoord je hun vragen, bied je content aan of bedank je hen simpelweg.

6. Vlogs

Vloggen (videobloggen) blijft groeien. Vloggers komen authentiek over en hebben daarom een sterke band met hun volgers. Het publiek vormt een online community van gelijkgestemden. Bovendien kan je met vlogs geld verdienen, door bijvoorbeeld sponsors of product placement.

7. Zoekvriendelijk

Dankzij AI (Artificiële Intelligentie) zijn video’s nu ook ‘zoekvriendelijk’. AI kan door middel van stemherkenning de audio van video’s transcriberen en er ondertitels bijzetten. Zo zijn video’s zoekbaarder, door de tekst die AI eraan koppelt.

8. Over-the-top

Kijkers neigen tegenwoordig vaak naar over-the-top-platforms (OTT). Bij zulke platforms, zoals streamingdiensten, ontvangt de gebruiker content via het internet. Over-the-top video zal alleen nog maar groeien. Netflix heeft met hun innovatieve video-on-demand service wereldwijd 93,8 miljoen abonnees aan zich weten te binden.

9. Video-opleidingen

Video is een handige tool voor interne opleidingen binnen je bedrijf. Maar ook aan je klanten kan je op die manier opleidingen aanbieden. Met videolessen bereik je meer mensen aan een lagere kostprijs.

10. Video is overal

Marketing, interne communicatie, HR… Video is nergens meer weg te denken en zal alleen maar belangrijker worden de komende jaren.

Bron: digitaldoughnut.com

Zin in meer?

Wil je leren hoe je een verhaal brengt met sprekende beelden? Ontdek dan onze visual-opleidingen rond storytelling en visuele communicatie.

Auteur

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect