Adobe design apps voor marketeers

Adobe design apps voor marketeers
Merk je het ook als marketeer? Online gaat de communicatie zo snel dat je ook snel visueel materiaal nodig hebt voor je posts. Gelukkig is het niet al te moeilijk om zelf met de basis van de Adobe design apps aan de slag gaan.

Als marketeer heb je het al gemerkt: online marketing is niet meer weg te denken uit je takenpakket. Om je strategie voor digitale marketing uit te werken zijn heel wat tools en platformen beschikbaar, maar online communicatie gaat zo snel dat het knelpunt vaak zit in het creëren van visueel materiaal. Gelukkig moet je geen volleerd grafisch ontwerper zijn om met de design apps van Adobe aan de slag te gaan!

Adobe Creative Cloud

Alles wat Adobe aan grafische tools te bieden heeft, vind je terug onder de verzamelnaam Creative Cloud. Bovendien vind je daar lettertypes, stockfoto’s, bibliotheken om je werk te verzamelen en heel wat tutorials. De drie bekendste tools zijn Illustrator, Photoshop en InDesign. Ontwerpers creëren tekeningen, pictogrammen en logo’s in Illustrator, bewerken foto’s in Photoshop en brengen alles samen tot een mooi geheel in InDesign. Omdat je voor Illustrator al eerder een tekentalent moet zijn, slaan we dat programma hier even over. Als marketeer kom je vaak al toe met het bijsnijden van afbeeldingen, het aanpassen van kleur of het toevoegen van elementen zoals logo, tekst en promobanner. Daarom gaan we dieper in op Photoshop, InDesign en Adobe Spark. Deze laatste is dé tool bij uitstek voor social media marketing.

Photoshop

Met Photoshop kan je geweldig veel doen. Hoewel origineel gericht op fotobewerking, is de app gaandeweg een enorm krachtige tool geworden voor webdesigners. Je kan er zelfs met video en 3D-creaties aan de slag, al zijn andere apps van Adobe daar beter geschikt voor. Wil je als marketeer visueel materiaal maken, dan moet je bij Photoshop zijn. Je maakt er zonder al te veel moeite banners, social media posts en animated GIFs.

InDesign

Stap een krantenwinkel binnen en het merendeel van het drukwerk zal opgemaakt zijn in InDesign. Deze tool is namelijk zowel voor tekstverwerking als voor layout uitermate geschikt. Naast printpublicaties behoren ook digitale publicaties zoals ePubs en interactieve pdf’s tot de mogelijkheden. InDesign is een technisch layoutprogramma en daarom vrij makkelijk aan te leren. Van zodra je weet hoe een bestand opgebouwd wordt, kan je zelf al makkelijk aanpassingen doorvoeren in een bestaand document. Van nul beginnen? Ook flyers en folders maken heb je al snel onder knie.

Adobe Spark

Waar Photoshop een stevige leercurve heeft omdat de mogelijkheden oneindig zijn, is het in Spark zeer eenvoudig werken. Dit programma heeft drie gereedschappen waarmee je makkelijk landingspagina’s, one pagers en visuals – al dan niet met minimale animatie – maakt. Bovendien kan je een presentatie uitwerken om die vervolgens als video te exporteren. Er zijn al heel wat templates voorzien en dankzij een handig branding systeem om logo’s en kleuren te bewaren zit de consistentie in je communicatie sowieso goed. Handig hier is de naadloze integratie van de andere apps van Adobe. Werk je toch samen met een grafisch ontwerper, dan draagt deze integratie alvast bij tot een betere samenwerking en uitwisseling.

Bron: talent-academy.be

Zin in meer?

Voel je het kriebelen om de grafisch ontwerper in jezelf naar boven te halen? Duik in de wereld van Adobe dankzij de opleidingen Photoshop voor marketeers, InDesign voor marketeers en Social media visuals maken met Adobe Spark, aangeboden door onze partner Talent Academy.

Avatar foto

Auteur

Michael is Adobe Certified Instructor bij Typografics’ Talent Academy met een specialisatie in design en layout solutions. Al meer dan tien jaar geeft hij opleidingen in Adobe tools zoals InDesign, Photoshop, Illustrator, Première Rush, Lightroom, Dimension en meer … aan zowel beginners als gevorderde users. Zijn focus ligt op het efficiënt gebruiken van de software met als doel een tijdsbesparende en logische workflow te ontwikkelen. Het moeilijkste aan opleiding geven is volgens hem de gewoontes van een cursist veranderen. Vanuit die filosofie ontwikkelde hij zijn trainingstechniek en tracht hij deelnemers hun honger naar kennis aan te wakkeren zodat ze het pad van levenslang leren willen bewandelen.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect