De zomer van… Hans Bergen

Hans Bergen, Product manager in Marketing, IT en Communicatie.

De hele zomer lang kan je bij NCOI Learning zomeropleidingen volgen. Je leert de lesgever kennen, wij leren jou de persoon achter de opleiding kennen. Zeven product managers vertellen ons hoe ze niet alleen jouw, maar ook hun eigen zomer inkleuren.

Hans Bergen, Product manager in Marketing, IT en Communicatie.

Weinig domeinen zijn meer in beweging binnen een bedrijf dan die van Hans. Tegenwoordig ziet hij de vraag in opleidingen over e-marketing en functionele analyse alleen maar stijgen. “Vooral marketing is een domein dat constant verandert. Iets wat vandaag trendy is, is bij wijze van spreken morgen al passé.”

En dus past Hans regelmatig zijn aanbod aan om in te spelen op trends en veranderende noden van werknemers. “En werkgevers. Het is belangrijk om opleidingen op een duale manier te formuleren wanneer je ze in de markt plaatst. Niet alleen werknemers moeten weten wat ze ervan oppikken, maar ook werkgevers moeten duidelijk zien wat zo’n investering oplevert.”

Naast het vermarkten, focust Hans zich op tal van andere zaken. “Ik zie mijn job als dat van een mini-CEO. Omdat je het volledige beheer en de verantwoordelijkheid hebt over jouw portfolio. Je moet de inhoud relevant houden, relaties onderhouden met docenten, e-mailcampagnes en dergelijke uitwerken, noem maar op. Het einddoel is voor elke product manager hetzelfde: een complete en kwalitatieve opleiding in de markt zetten. Daar streven we naar bij NCOI Learning.”

Het vertaalt zich in een opleidingspakket dat gericht is op een breed publiek. “Voor professionals met weinig tot geen ervaring zijn er de basisopleidingen. Voor zij die al jaren in het vak zitten, zijn er de masterclasses. Maar daarnaast zijn er ook nog de opleidingen ‘X voor niet-X’, zoals ‘marketing voor niet-marketeers’. In slechts twee dagen geven we de basics mee aan mensen die niet werkzaam zijn in het domein, maar er wel meer over willen weten. Die opleiding is erg populair!”

4x Hans

“De beste ideeën komen op een rustmoment”

Zelf leer ik nog graag bij over…

“Of liever – via – onze eigen opleidingen. Uit mijn eigen pakket heb ik de opleiding productmanagement van A tot Z gevolgd. Daar heb ik veel van opgestoken. Ik was al vertrouwd met de economische basisbegrippen, maar was blij om ook eens in de theorie en modellen te duiken. Je legt ook een brug naar people management en andere soft skills en brengt het in de praktijk met cases. Een warm aanbevolen opleiding voor elke productmanager!”

Mijn zomer wordt er een van…

“In de tuin zitten! Niet om te niksen, maar wel om me volledig in mijn passie te gooien. Dat is tuinen en tuinontwerp. Op vakantie durft mijn dochter al eens zeggen ‘weeral een tuin bezoeken’, maar ik kan het niet laten. Al zorgen we er natuurlijk wel voor dat we een goede balans hebben tussen tuin en plezier voor de kinderen.”

Mijn ideale zomertip is…

“Plant een boom in je tuin en je zal zien hoeveel genot je ervan hebt. Een boom geeft je een instant gevoel van rust en zorgt ook voor verkoeling. Zeker op warme zomerdagen is het verrassend hoe fris het onder zo’n kruin kan zijn. Daarenboven is het ook fantastisch om bomen te zien groeien. In sommige gevallen levert een boom letterlijk zijn vruchten af. Wat wil je nog meer?”

Tot slot, chill stand is geen stilstand want…

“De beste ideeën komen op een rustmoment. In onze maatschappij heb je constant het gevoel dat je onder druk staat. Als je in je hoofd dan even de knop uitzet, kan je reflecteren vanuit een ongedwongen invalshoek. En dan duiken vaak nieuwe inzichten op. Ik zoek die gemoedsrust op in de tuin. Dat werkt heel mediterend en inspirerend voor mij.”

Zin in meer?

Tijdens juli en augustus bieden we de keuze uit een ruim aanbod aan opleidingen:

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect