Top 5 grafische programma’s voor marketeers

Top 5 grafische programma’s voor marketeers
Wil je als marketeer graag zelf aan de slag kunnen met grafische programma's? Met deze 5 programma's krik je je online marketing skills een niveau hoger.

Snel een banner of een mooie post voor sociale media maken? Of zelfs een leuke video? Als marketeer haal je er heel wat voordelen uit om zelf met grafische creaties aan de slag te kunnen. Daarom zetten we een aantal softwareprogramma’s op een rijtje waarmee je met gemak en efficiëntie verbluffende ontwerpen kan creëren.

1. Adobe Photoshop

Photoshop is een van de populairste en meest gebruikte softwareprogramma’s ter wereld. Of je nu logo’s, banners, affiches of websites wilt ontwerpen, dit programma heeft alles in huis. Ook met een basisniveau bereik je al veel. Foto’s bewerken, verschillende composities op natuurlijke wijze schikken, elementen isoleren van hun achtergrond… Je hebt alle vrijheid om er je eigen kunstwerk van te maken.

2. Adobe InDesign

InDesign gebruik je voornamelijk voor het creëren van magazines, boeken, infobladen, brochures… maar ook affiches en interactieve pdf’s. Vooral de ‘adjust layout’-functie is erg handig: je kan tekst aanpassen, en de layout volgt vanzelf. Je kan intuïtief dit programma ontdekken. Ook als beginner krijg je het zo in de vingers. InDesign kan zelfs automatisch afbeeldingen op het juiste formaat instellen en in een ordelijke compositie schikken.

3. Adobe Spark

Spark is de ideale assistent voor een social media marketing expert. Als je de loyaliteit van je doelpubliek wilt winnen voor je merk, moet je eerst hun aandacht vastkrijgen. Zorg er dus voor dat je campagne niet verloren gaat tussen duizenden andere posts. Spark helpt je om in het oog te springen, want je kan makkelijk unieke creaties ontwerpen, aangepast aan elk kanaal. De juiste dimensies voor verschillende kanalen, op computer én mobile, zijn standaard voorzien. Zo creëer je prachtig beeldmateriaal voor Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube en nog veel meer. Je kan zelfs met memes en posters aan de slag.

4. Adobe Illustrator

Ook Illustrator kan een gamechanger zijn voor je online presence en branding. Een goed ontwerp is goede marketing, en daar kan Illustrator je bij helpen. Illustraties die helpen je verhaal te vertellen, een herkenbare stijl, infographics… Je hebt enorm veel vrijheid in aanpassingen omdat de bestanden vectorieel zijn. De resolutie zit dus altijd goed. Ook om je eigen social media templates aan te maken is het de ideale tool.

5. Adobe Premiere Pro

Premiere Pro is een handig, efficiënt programma voor videomontages, om een intro en geluid toe te voegen, mooie overgangen te creëren, en af te werken met extra’s zoals ondertitels en visuele elementen. Zelfs professionals in Hollywood maken er gebruik van. Als marketeer haal je voordeel uit de kwaliteit en handige exporteerfuncties. Je kan er prachtige video’s mee realiseren, speciaal aangepast aan social media kanalen. Je doelpubliek zal er graag er naar kijken!

Bronnen: pixpa.com, adobe.com, vpclasses.com, marketingattitude.net.

Zin in meer?

Voel je je handen al kriebelen om zelf de grafische kant op te gaan? Je campagnes zullen des te betere resultaten halen! Haal de graficus in jezelf naar boven dankzij de opleidingen InDesign voor marketeers, Photoshop voor marketeers en Social media visuals maken met Adobe Spark.

't Zomert bij NCOI Learning

Zomeropleidingen

Chill stand is geen stilstand. Keer opgeladen met nieuwe vakkennis (en AirPods*) terug naar het werk na een ontspannen en leerrijke vakantie. Kies uit meer dan 50 opleidingen en boek je zomeropleiding nu!

Zomeropleidingen

Ontdek het aanbod

Online leerreizen

Ontdek de nieuwste vorm van e-learning. Kies uit opleidingen over leadership, professionele vaardigheden of veerkracht. Leer bij waar en wanneer jij wil! Voor een unieke online leerervaring die blijft nazinderen.

Online leerreizen

Ontdek het aanbod

De Zomer van M&D

Een ruim aanbod aan juridische en juridisch-fiscale webinars en seminaries gespreid over juli en augustus.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect