Assistants@Work

Assistants@Work, Trainers@Play
Helena en Femke helpen niet alleen met de organisatie van het Assistants@Work Congres, ze geven bovendien elk een inspirerende sessie. Lees het interview.

Duo-interview met Helena Van Caekenberghe en Femke Rosiers

Vandaag had ik het plezier Helena en Femke even te spreken tijdens hun co-workingsdagje. Het zijn twee energieke dames die voor en achter de schermen meewerken aan het Assistants@Work Congres van NCOI Learning. Niet alleen helpen ze mee met de organisatie van dit congres – dit jaar op 11 oktober 2022 – ze geven bovendien elk een inspirerende sessie, samen met 8 andere gepassioneerde sprekers.

Dames, we zijn nieuwsgierig, hoe wordt zo’n congres nu eigenlijk georganiseerd, hoe begin je eraan?

Helena: Best eenvoudig eigenlijk. We beginnen met een warme kop koffie 😊. En dan plaatsen we ons in de schoenen van de assistant anno 2022… Ik zeg bewust 2022 omdat dit een oefening is die we elk jaar ‘from scratch’ beginnen. De rol van de assistant heeft een ongelofelijke evolutie gekend de laatste 15 jaar en het zou ondoordacht zijn om ervan uit te gaan dat de noden niet veranderen. We hebben er overigens ook een gewoonte van gemaakt om de deelnemende assistants jaarlijks te bevragen om zo te weten te komen waar ze nu exact van wakker liggen. Die feedback nemen we dan mee in onze brainstorm.

Femke: Ja, inderdaad, het is echt een inlevingsoefening waaruit dan een concreet aantal thema’s voortvloeien die de assistants nauw aan het hart liggen. Zo stellen we uiteindelijk – na er een aantal nachtjes over te slapen en hier en daar wat te tweaken – een programma op waarin zoveel mogelijk antwoorden worden gegeven op de uitdagingen van vandaag. Daarna kiezen we de sprekers die volgens ons in dat plaatje passen en de locatie die voldoet aan de noden van het congres.

Waarom zouden jullie alle assistants uitnodigen om naar het Assistants@Work Congres te komen?

Femke: Uiteraard eerst en vooral voor het programma waar we ongelofelijk trots op zijn. Maar ook voor de hele omkadering natuurlijk, het is werkelijk een cadeau voor elke assistant. Zelf kijk ik er bijvoorbeeld al naar uit om lekker te lunchen samen met de andere sprekers en de vele deelnemers, waarvan er een aantal trouwe fans van het concept zijn. Ik verheug me nu al hen terug te zien!

Helena: Ja, dat geldt voor mij ook, ik kijk enorm uit naar dat moment van persoonlijk contact met zowel de deelnemers, de andere sprekers als ook de collega’s van NCOI Learning die mee in de organisatie staan. We hebben elkaar zo lang moeten missen en nu krijgen we eindelijk weer de kans om samen een dag van persoonlijke ontwikkeling te beleven en ons netwerk uit te breiden met gelijkgestemden.

Kunnen jullie alvast een tipje van de sluier oplichten over jullie eigen sessies?

Helena: Ik ga de assistants een stappenplan aanreiken waarmee ze op een constructieve manier uit een straatje zonder einde kunnen geraken. We merken allemaal wel eens dat we ergens in een vicieuze cirkel zitten. We lopen dan tegen beperkingen aan waarvan we vrezen dat we er niets aan kunnen doen. Maar met een creatieve mind is de uitweg vaak dichterbij dan we denken.

Femke: En mijn sessie gaat over assertiviteit en dat dit niet iets is wat je doet, maar wel iets wat je bent. Ontwikkel je persoonlijke waarden ten opzichte van anderen én van jezelf, heel belangrijk dit laatste, en je hoeft nooit nog wakker te liggen van het ‘hoe’ van communicatie. Dan vloeit ‘het juiste’ voort uit wie je vanbinnen bent geworden.

Dat klinkt alvast heel interessant! Dank jullie wel dames voor dit korte maar fijne momentje.

Helena en Femke: Heel graag gedaan!


Zin in meer?

Tijdens het Assistants@Work Congres komen ook volgende thema’s aan bod: Non-verbale communicatie, MS Outlook, MS Teams, conflict management, digital detox, enzovoort. Ontdek het volledige programma op de website.

 

Avatar foto

Auteur

Elke De Wit is productmanager voor de opleidingen, trainingen en congressen in Projectmanagement, Professional skills en Managementsupport. Ze volgt nauwlettend de trends en ontwikkelingen in deze vakgebieden, vertaalt ze in praktijkgerichte opleidingen of congressen die beantwoorden aan de leerbehoeften die leven op de markt.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect