The Road to Resilience

The Road to Resilience

Wat zijn de geheimen om meer mentale, emotionele en fysieke veerkracht op te bouwen?
"Doorzettingsvermogen en veerkracht komen alleen maar voort uit de kans die je krijgt om moeilijke periodes te doorstaan", zegt men.

Het is vaak tijdens uitdagende tijden dat de mensheid zichzelf opnieuw uitvindt. De positieve psychologie leert ons dat we, om gelukkig, energiek en productief te zijn, ons meer moeten richten op de oplossing, in plaats van op het probleem.

Wat kunnen we leren van deze uitzonderlijke COVID-periode?

Laten we ons concentreren op wat we zelf kunnen doen en op hoe we in moeilijke situaties hoger kunnen opveren. In plaats van op te branden, hoe kunnen we precies het tegenovergestelde doen en uitdagende tijden gebruiken om te groeien?

Als we naar topsporters kijken, zien we dat ze allen één ding gemeen hebben: ze hebben meer doorzettingsvermogen dan andere sporters, ze blijven proberen en falen vele keren, maar ze geven nooit op! Ze overwinnen moeilijke momenten en staan keer op keer terug op. Velen onder hen hebben geen gemakkelijke jeugd gehad. Ze boksten op tegen vele vooroordelen en leerden als de beste omgaan met tegenslagen.

Het vermogen om met stress en onverwachte uitdagingen om te gaan, en zelfs om in dergelijke situaties te gedijen, is adaptief. Het interessante aan veerkracht is dat het een skill, een vaardigheid is. Zoals elke vaardigheid kan veerkracht, met oefening, worden aangeleerd. Meer dan ooit is het een vitale troef in deze stormachtige tijden.

Wat kunnen wij leren van deze mentale supersterren?

In de sessie ‘Yes, it is different … Resilience in tough times' tijdens de Management Assistant Day neem ik je mee op de weg naar veerkracht om te zien hoe allen van ons, bedrijfsatleten, veerkrachtiger kunnen worden. Om veerkracht op te bouwen, gaan we de 3 bergen van veerkracht beklimmen:

Versterking: hoe kan je jezelf versterken vóór druk?
Weerstand: hoe kan je weerstand bieden onder druk?
Herstel: hoe kan je snel & efficiënt herstellen na druk?

Doorheen de sessie zal ik krachtige voorbeelden uit de topsport en krachtige technieken combineren die aanzetten tot actieve reflectie. Ik wil je uitrusten met tools om veerkrachtig te blijven wanneer je geconfronteerd wordt met een uitdagende situatie en leren hoe je deze uitdagingen kan gebruiken voor groei. Tot dan?

Energieke groeten!

Zin in meer?

Iraïs Browaeys geeft de sessie 'Yes, it is different … Resilience in tough times' tijdens de Management Assistant Studiedag die plaatsvindt op 15 juni 2021. Klassikaal of digitaal? Dat kies je helemaal zelf.

Avatar foto

Auteur

Iraïs Browaeys is altijd gepassioneerd geweest door sport en psychologie. Immer enthousiaste doorzetter, groeide ze snel haar carrière als marketingmanager in de sport en vrije tijd. Als gecertificeerd integratieve psychotherapeut én gepassioneerd triatleet, belichaamt ze de geest van duursporten en het mentale spel dat daarbij hoort, wetende dat succes boven alles draait om doorzettingsvermogen, volledig betrokken zijn en je doelen in kleine stapjes behalen. Met sport als oorsprong van mentale coachingstechnieken, heeft Iraïs haar passie voor sport, business en psychologie samengevoegd tot de rol van trainer, coach en keynote spreker bij Mentally Fit.

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect