De zomer van… Marleen De Greef

Marleen De Greef Business Manager bij NCOI Learning

De hele zomer lang kan je bij NCOI Learning zomeropleidingen volgen. Je leert de lesgever kennen, wij leren jou de persoon achter de opleiding kennen. In dit geval is dat Marleen, die een team van gedreven product managers aanstuurt. Ze vertelt ons hoe ze niet alleen jouw, maar ook haar eigen zomer inkleurt.

Marleen De Greef, Business Manager bij NCOI Learning

Marleen stuurt maar liefst zeven Product Managers aan bij NCOI. Samen met hen bepaalt ze de koers van het opleidingsaanbod, geeft ze advies en volgt ze de resultaten op .

De job van Product Manager is haar niet vreemd. “Ik deed het zelf jarenlang voor o.a. financiële opleidingen. Een goede PM is iemand die zich graag informeert, een neus heeft voor wat leeft binnen de sector en zich bewust is van de noden van bedrijven. Je moet weten waar de verschillende professionele doelgroepen op ieder moment behoefte aan hebben en daarop anticiperen door kwaliteitsvolle opleidingen uit te werken.”

“De timing van opleidingen is belangrijk, maar even goed de vorm. Ga je voor een grondige opleiding met een kleine groep van deelnemers of organiseer je een groot congres met toekomstgerichte topics om te inspireren? Bied je een digitale opleiding, klassikaal of een mix aan?”

“Elke product manager zorgt voor één of meerdere domeinen, samen zoeken we daarin naar synergie. Zo kijken we in ons netwerk van docenten wie welk topic kan geven, wat we kunnen toevoegen aan ons portfolio, waar we moeten herevalueren om relevant te blijven, … We werken samen als één team.”

Wat maakt een goede docent?

“Docenten met de juiste didactische vaardigheden die inspireren, motiveren en mensen helpen om de balans te vinden tussen theorie en praktijk. Onze docenten beschikken ook steeds over veel praktijkervaring. Net om die vertaalslag te maken. Want daar streven we uiteindelijk naar: dat cursisten achteraf zelf met de kennis aan de slag kunnen. En dat wie daarna nog meer wil bijleren, komt aankloppen bij NCOI Learning.”

Waarom kiezen voor een opleiding bij NCOI?

“Naast onze focus op sterke docenten, hebben we voor élke professional een oplossing om te leren. We willen daarbij ook graag kort op de bal spelen om als eerste de nieuwste opleidingen aan te bieden. Want met meer bagage staan zowel jij als je bedrijf sterker. Dat kan gaan van brede skills tot specialistische kennis De gemene deler die je terugvindt doorheen het hele opleidingsaanbod van NCOI is: kwaliteit nastreven, pragmatisme en praktijkgerichtheid.”

Wat zijn de uitdagingen vandaag?

“De toekomst van werken en de uitdagingen die daaruit voortvloeien, boeien me enorm. Denk maar aan de vele vacatures en de matching op de arbeidsmarkt: hoe evolueren we, hoe springen bedrijven om met veranderingen. Niet alle kandidaten hebben de juiste kwalificaties, maar ze kunnen intern wel bijgeschoold worden. Daar proberen we bij NCOI Learning op in te zetten.”

“Cursisten moeten zelf aan de slag kunnen met de vergaarde kennis”

4x Marleen

Zelf leer ik nog graag bij over…

“Innovatie. Vandaag zit er in veel van onze opleidingen een innovatief luik. Het is belangrijk om telkens vooruit te gaan. Als mens en als organisatie.”

Mijn zomer was er een van…

“Een reisje naar Italië! Een weekje Toscane en een weekje Adriatische kust. Niet mijn eerste keer trouwens. Mijn collega’s weten dat ik verzot ben op het land: genieten van het lekkere eten, het mediterrane weer, kuieren door de kleine stadjes. Er hangt een heel ontspannen sfeer. Je leeft er op een ander ritme dan hier, la dolce vita!”

Mijn ideale zomertip is…

“Probeer eens iets nieuw. Zo ben ik vorig jaar begonnen met golf, om eens een heel andere sport te doen. In begin is dat heel frustrerend, je begint vanaf nul. En hoe meer je goed wil slaan op dat balletje, hoe meer je mist. Maar gaandeweg leer je om controle los te laten. En net dan merk je dat het ineens vanzelf gaat.“
Tot slot, chill stand is geen stilstand want…
“Net zoals bij golf spelen, stap je best eens uit je comfortzone. Als je enkel dingen leert die in het verlengde liggen van wie je nu bent, dan groei je wel, maar je zet veel grotere stappen als je je jezelf helemaal durft te testen.”

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect