Studietips & tricks 3: De tijd vliegt

3 tips voor een gezellige studiezomer

De zomer zit er bijna op, en ondanks al onze inspirerende tips merk je dat je toch nog niet zo ver bent gevorderd als je wel zou willen. Of misschien kwam er plots een fantastische last-minutereis op je agenda die je niet voorzien had. Terwijl die deadline op het einde van de vakantie nadert met rasse schreden! Wat nu?

Tip 1: Maak een nieuwe planning op

Desperate times call for desperate measures. De planning die je zo ruim leek twee maanden geleden, heeft je intussen in een stevige wurggreep. Ciao, indruk maken op je manager met originele inzichten? Of een zitje in het nieuwe projectteam waar je je vergaarde kennis voor zou inzetten? Geen nood! Maak tabula rasa en deel opnieuw in. Ga voor duidelijke afspraken met je partner of kinderen zodat ze je deze keer écht laten concentreren, en deel je deadlines met hen. Door je planning op een opvallende plaats te hangen zoals in de kleinste kamer, ‘vergeet’ je ze niet.

Tip 2: Waar zijn die hiaatjes?

Te veel ruimte gelaten tussen je studiemomenten en moeite om alles aan elkaar te knopen? Of misschien al vergeten wat je twee maanden geleden leerde? Overloop je nota’s of samenvattingen en ontdek waar de gaten in je kennis zitten. Focus je daarop om maximaal winst te halen.

Tip 3:  Implementeer dat geleer

Wanneer de vakantie op z’n laatste benen loopt, beginnen de mails weer te stromen. De collega’s hebben het intussen te druk om nog uitgebreid over hun verlofperiode te vertellen en de meetings dienen zich in drommen aan. Je hebt dus nog nauwelijks tijd om bezig te zijn met de opleiding. Of dat dacht je, want al die professionele kennis die je opdeed, blijft het best hangen door ze gewoon te implementeren in je dagelijks werk. Je zal merken dat teruggrijpen naar de cursus niet zozeer zal voelen als studeren, maar gewoon als nog beter worden in wat je doet. En dat was helemaal de bedoeling!

Avatar foto

Auteur

NCOI Learning: een team van experts die organisaties en professionals tips aanreiken over leren en ontwikkelen

Lees ook

Nieuws per domein

Meest gelezen

Let's connect