Microsoft: “Certificeringen helpen organisaties in hun digitale transformatie”
Microsoft wil dat gebruikers alles uit zijn software kunnen halen. Dat vereist niet alleen op-en-top tools, maar ook passende certificeringen. Zo weet Microsoft zeker dat gebruikers goed weten om te gaan met de verschillende softwareoplossingen en daar voor hun werkgevers maximale waarde uithalen.
Waarom zijn certificeringen zo belangrijk? Hoe zorgt Microsoft dat certificeringen aansluiten op de behoeften van organisaties? En welke veranderingen ziet de software vendor voor de nabije toekomst? Liberty Munson, Director of Psychometrics bij Microsoft gaat daar in dit artikel dieper op in.
Agile en efficiënte organisatie
Veel bedrijven willen een digitale transformatie in gang zetten of zitten daar al middenin. Waarom? Door te digitaliseren worden ze flexibeler: medewerkers kunnen overal werken met de tools die ze nodig hebben. Daarnaast kunnen developers na een digitale transformatie sneller applicaties bouwen die aansluiten op de behoeften van medewerkers en klanten. Dat maakt een organisatie meer agile en efficiënter.
“Bij Microsoft willen we organisaties zo goed mogelijk ondersteunen in hun digitale transformatie. Niet alleen met de juiste software, maar ook met passende certificeringsprogramma’s voor deze software”, zegt Liberty Munson. “Want wanneer jouw medewerkers in staat zijn om optimaal gebruik te maken van onze software, kunnen ze een nog grotere, positievere impact uitoefenen op jouw digitale transformatie.”
Continu verbeteren
Technologische veranderingen volgen elkaar in hoog tempo op. Als wereldwijde softwaregigant heeft Microsoft daar als geen ander mee te maken. Microsoft ontwikkelt immers nieuwe software op basis van nieuwe technologie. “De skills en kennis die nodig zijn om nieuwe technologie en bijbehorende software tools te gebruiken, moet op hetzelfde tempo meegroeien”, legt Liberty Munson uit. Daarom evalueert en verbetert Microsoft zijn certificeringsprogramma’s continu.
“Feedback is heel belangrijk voor ons. Zijn er examenvragen die niet aansluiten bij de praktijk? Waar liep je tegenaan in het gebruik van onze software nadat je jouw certificering behaald had? Deze informatie helpt ons om onze certificeringsprogramma’s te verbeteren en up-to-date te houden.” Daarbij spelen volgens Liberty Munson ook learning partners zoals Computrain een belangrijke rol. “Aan de ene kant helpen learning partners Microsoft door waardevolle feedback door te geven over de relevantie van vaardigheden die we cursisten in onze trainingen willen bijbrengen en die we willen meten in onze examens. Aan de andere kant stimuleren ze kandidaten zelf om hun feedback door te geven. Dat is heel waardevol voor ons.”
Waarom certificeren?
Certificeringen hebben volgens Liberty Munson zowel voordelen voor gecertificeerden zelf als voor hun werkgevers. “Uit onderzoek blijkt dat je met een certificering op zak meer kans hebt om aangenomen te worden, promotie te maken en te mogen meebeslissen.” Met een gecertificeerde medewerker halen organisaties de skills en kennis in huis die nodig zijn voor een succesvolle digitale transformatie. “En uiteraard ook voor succes op andere businessvlakken”, vult Liberty Munson aan. “Want hoe meer gecertificeerde leden, hoe succesvoller een team is.”
Hoe kunnen we skills op een andere manier meten? Daar kijkt Microsoft uitvoerig naar met het oog op de toekomst. Liberty Munson: “Misschien dat we medewerkers on the job kunnen testen, bijvoorbeeld door een praktijkproject of door ze een portfolio te laten opbouwen.” Ook wil Microsoft dat gecertificeerden in de toekomst zich meer bewust worden van de meerwaarde die ze te bieden hebben. “Onze certificeringsexamens behoren tot de lastigste in het vakgebied. Dus je mag best trots zijn als je een certificering hebt behaald. Dat is immers de manier waarop jij je onderscheid van de rest – en jezelf en jouw werkgever vooruithelpt!”
Blogartikel in samenwerking met Computrain waarop dit artikel al eerder verscheen.
Meer weten?
Versterk je vaardigheden met onze Microsoft gecertificeerde opleidingen.
Interesse in andere artikels over IT & Projectmanagement? Klik dan hier.